Race 2018-02-21T11:01:10+00:00

THE RACE

We’re bringing the racing spectacle right into the city centre. The Julius Baer Zurich E-Prix’s temporary city circuit is 2,46 kilometres long and runs along the lake promenade, through the banking quarter and Zurich city centre.

The drivers set off from the Mythenquai at Enge harbour. They then accelerate on the long straights alongside the pit lane, able to reach speeds of up to 220 km/h. The course then takes a right behind the Arboretum into General-Guisan-Quai, followed by a 90-degree left turn, after which the course continues along the Stockerstrasse. After taking another two 90-degree left turns, the course then goes along Dreikönigstrasse and Genferstrasse. The course then turns right into Gotthardstrasse and then takes another left into Alfred-Escher-Strasse, which is the back-straight taking drivers back to the Enge harbour.

The temporary Formula E race track has eleven curves and is littered with challenges like the hairpin bend, several 90-degree curves, wide and narrow sections as well as two high-speed sections and a chicane.

Newsletter_EN

AN ACTION-PACKED DAY OF MOTORSPORT

08:30 – 08:55Safety car test run
09:00 – 09:45First free training
09:55 – 10:35 UhrROBORACE
 10:00Draw for qualifying groups
 11:30 – 12:00Second free training (30 minutes)
 14:00 – 14:06Qualifying group 1 (6 mins)
 14:10 – 14:16Qualifying group 2 (6 mins)
 14:20 – 14:26Qualifying group 3 (6 mins)
 14:30 – 14:36Qualifying group 4 (6 mins)
 14:45 – 15:00Qualifying super pole (15 mins)
16:20 – 17:00 UhrROBORACE
 18:03Entering the grid
 18:04RACING (approx.  55 mins)
 19:05Podium ceremony

Race program is subject to change.